Pudota painoa kävelemällä

Haluatko pudottaa painoa? Olet tuskin ainoa, sillä se on yksi tavallisimpia toiveita länsimaailmassa nykypäivänä. Tässä kirjoituksessa keskitymme erityisesti siihen, kuinka voi pudottaa painoa kävelylenkkeilemällä.

Painonpudotus riippuu periaatteessa vain kahdesta tekijästä, nimittäin:

  1. Kuinka paljon kaloreita syöt
  2. Kuinka paljon kaloreita kulutat (minkä verran treenaat/liikut)

Nämä kaksi asiaa liittyvät tietenkin toisiinsa, sillä mitä enemmän kaloreita kulutat, sitä enemmän voit syödä lihoamatta. Pudottaaksesi painoa, sinun täytyy yksinkertaisesti kuluttaa enemmän kaloreita kuin syöt. Tämän voit tavoittaa joko syömällä vähemmän, liikkumalla enemmän tai yhdistämällä nämä molemmat. Tässä kirjoituksessa emme käsittele ravintopuolta, vaan keskitymme siihen, kuinka voit kuluttaa runsaasti kaloreita helpolla tavalla.

Kävelylenkkeily – Tehokkain tapa pudottaa painoa?

On olemassa monta eri tapaa, kuinka kaloreita voi kuluttaa. Jotkut keinot ovat enemmän tehokkaita, toiset vähemmän. Esimerkiksi voimaharjoittelu on treenimuoto, joka kuluttaa hyvin vähän kaloreita. Mikäli haluaa kasvattaa lihasmassaa, voimaharjoittelu kuntosalilla on tietenkin paras vaihtoehto, mutta mikäli tavoitteena on painonpudotus, voimaharjoittelu ei ole tehokasta.

Yleisesti katsotaan, että lenkkeily on tehokkain tapa pudottaa painoa, ja siitä olemme samaa mieltä. Ongelmana on, että lenkkeily on monen mielestä liian yksitoikkoista ja/tai raskasta, mikä saattaa johtaa siihen, että ihmiset eivät yksinkertaisesti lähde lenkille. Mikäli on paljon ylipainoa, lenkkeily voi myös tuottaa vaikeuksia, sillä se saattaa olla liian rasittavaa, samalla kuin myös loukkaantumisriski kasvaa.

Siksi voisi sanoa, että kävelylenkit ovat yksi parhaimpia tapoja pudottaa painoa, sillä on suurempi mahdollisuus, että kävelylenkit toteutuvat toistuvasti. Suurin miinus kävelylenkeillä kuitenkin on, että kävellessä ei kuluta kaloreita yhtä tehokkaasti, kuin esimerkiksi juostessa. Juostessa kuluttaa suurin piirtein tuplasti enemmän kaloreita, kuin kävellessä. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että sinun täytyy kävellä kaksi tuntia, jotta saat saman tehon, kuin tunnin juoksulenkistä.

Painoliivin avulla maksimoit kävelylenkin tehoa!

Pudota painoa kävelemällä

Mikäli kuitenkin haluat kävellä, voit lisätä kävelylenkkeihisi tehoa painoliivin avulla. Jos puet painoliivin kävelylenkille, kulutat välittömästi enemmän kaloreita askel askeleelta. Tämä johtuu yksinkertaisesti siitä, että kehosi ja jalkasi joutuvat työskentelemään enemmän, siirtääkseen suurempaa painoa eteenpäin.

  • 10 kg painoliivin avulla kulutat noin 12-20% enemmän kaloreita (Tämä riippuu siitä kuinka paljon painat suhteutettuna painoliivin painoon, prosentuaalisesti ero on suurempi jos painat 50 kg kuin jos painat 90 kg, ja niin edelleen)
  • 20 kg painoliivin avulla kulutat noin 25-40% enemmän kaloreita
  • 30 kg painoliivin avulla kulutat noin 45-55% enemmän kaloreita

HUOM kävelylenkkeilyä ei voi aloittaa pukemalla 30 kg painoliiviä, sillä se saattaa muun muassa rasittaa niveleitä huomattavasti. Painoa tulee lisätä asteittain.  

Useimmilla painoliiveillä on irrotettavat painot, joten voit aloittaa esimerkiksi 5 kg painoilla, mikäli olet pienikokoinen. Useimmille kuitenkin 10 kg painoliivi on sopiva. Mikäli painat alle 60-70 kg, sinun ei todennäköisesti koskaan tarvitse ylittää 10 kg.

Tiivistelmä

Painoliivin avulla voit kävellessä pudottaa painoa nopeasti, helposti ja tehokkaasti! Suurena etuna on, että kävelylenkille on helpompi lähteä kuin juoksulenkille, mikä johtaa siihen, että kävelylenkki tosiaan toteutuu. Suurin haaste painonpudotuksessa on, että useimmilla ei ole tarpeeksi motivaatiota liikkua ollenkaan.

Tsekkaa top-listamme löytääksesi markkinoiden parhaat painoliivit!

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *